Od osnivanja kluba, 17.06. prošle godine, cilj je bio da se ekipa uvrsti u takmičenje već prve naredne sezone (2016.). Cilj je uspešno ostvaren, i “Vidre” su nastupile u Trećoj Ligi Srbije – grupa “Sever”. Pored ekipe iz Bečeja, takmičile su se još i ekipe iz Novog Sada, Obrenovca, Kleka i Šabca. Kompletne rezultate i tabelu možete videti klikom na link.

“Vidre” su pripreme radile sa trenerom Damirom Marićem, ali je on zatim napustio klub, i novi trener našeg kluba postaje, trenutni igrač “Vidri”, Filip Šapurić iz Vrbasa. On je i predvodio ekipu u prvoj, istorijskoj, utakmici, koja se odigrala 03.04.2016. godine u Zrenjaninu. Protivnik je bio nekadašnji šampion Srbije (2006. i 2007.), ekipa Klek “Knight”. Naši igrači su svoju prvu utakmicu započeli izvođenjem kickoff-a, i primljenim touchdown-om na kickreturn-u. “Vidre” su izgubile rezultatom 37:2, a prve poene za klub upisao je Filip Šapurić. “Vidre” na svojoj prvoj utakmici nisu nosile svoje dresove, iz razloga što oni nisu bili završeni, te su koristili pozajmljene trening-dresove od ekipe “Wild Dogs” iz Novog Sada.

Drugu utakmicu, naša ekipa igrala je na izbore, 24.04.2016. pred svojim navijačima. Uticaj izbora i lošeg vremena, odrazio se i na prisutnost ljudi, pa je bilo svega 30tak gledalaca. Na pomoćnom terenu gradskog stadiona “Kraj Tise”, ugostili smo ekipu Obrenovac “Hawks”. Dosta slaba igra našeg tima, rezultirala je porazom od 6:32. Prvi touchdown za “Vidre” postignut je sjajnim pasom Vladimir Davidova, ka Nikoli Prkosovačkom koji je uhvatio loptu u end zoni. Za ovu utakmicu, “Vidre” su bile pojačane Darkom Marojevićem, koji je preuzeo ulogu pomoćnog trenera, a ujedno je bio i igrač. Nažalost, Darko Marojević se već na toj utakmici povredio.

Treće kolo, “Vidre” su odigrale u Novom Sadu, protiv ekipe “Wild Dogs”-a, 22.05.2016. godine. To je bila i najbolja partija “Vidri”, koja je dala jasno do znanja da se mnogo napredovalo, i da “Vidre” uskoro mogu do svoje prove pobede! Ostaće žal za poništenim touchdown-om Marka Klineca, zbog prekršaja koji je načinio napad “Vidri”. Rezultat je bio 19:8, a poene za Bečej postigao je Vladimir Davidov, trčanjem od oko 60 jardi. Pretvaranje za dva je bilo neuspešno, a “Vidre” su preostala dva poena postigla greškom ekipe “Wild Dogs”-a, kada je prilikom punt-a, centar prebacio svog igrača i lopta je završila van terena.

Poslednja utakmica, u kojoj je naš tim mogao da dođe do plejofa (pobedom od 17 razlike) koji naravno nije bio cilj, bila je kod kuće protiv ekipe Šabac “Sharks”. Utakmica se igrala na glavnom terenu gradskog stadiona “Kraj Tise”, a ovaj put je bilo nešto više gledalaca, oko 70. Utakmica se igrala 12. juna, a započela je kao i svaka do sada. “Vidre” su u prvom napadu protivničke ekipe primile touchdown. Rezultat se ubrzo promenio presečenom loptom Nikole Taškovića, i pogotkom ekstra poena Predraga Matića. Za povećanje prednosti pobrinuli su se Filip Šapurić, koji je bacio pas za Nikolu Prkosovačkog, a ovaj odlično uhvatio loptu. Prednost od 13:6, naš tim je imao do poslednjih 30 sekundi utakmice, kada je greškom odbrane probuđena ekipa “Sharks”-a i zatim pasom postiže touchdown, te smanjuje prednost na 13:12. Želeći da izbegnu produžetke, gosti su se odlučili za pretvaranje za dva poena, što im je pošlo za rukom i u poslednjim sekundama utakmice su odneli pobedu iz Bečeja. Vidno razočarani, Bečejci su odlučili da ne pokušaju da preokrenu rezultat u poslednjih par sekundi, te je utakmica završena rezultatom 13:14 za goste. Moramo napomenuti i da je krajem prvog poluvremena kvoterbek ekipe, Vladimir Davidov doživeo težu povredu ramena, te nije mogao da nastavi utakmicu.