Popularna zemunska plaža Lido bila je proteklog vikenda mesto održavanja revijalnog turnira u američkom fudbalu “Arena 7 na 7”. Ekipe zemunskih Pirata, Bedema iz Smedereva i Vidri iz Bečeja demonstrirale su srčanu, tehnički dobro potkovanu igru punu lepih poteza.

Ekipa Wild Dogs iz Novog Sada, iako prvobitno planirana, otkazala je svoj dolazak usled tehničkih problema, a turnir je osvojio tim iz Smedereva. I pored toga što je bio revijalnog karaktera, turnir je protekao u velikoj borbi svih timova, pa je viđeno i dosta lepih poteza u kojima je publika mogla da uživa. Sve utakmice su bile prilično neizvesne i napete, tako da je na kraju domaći tim od trofeja delilo samo dva poena.

Prva utakmica na programu je bio meč između Pirata i Vidri kojima je usled oslabljenog rostera u pomoć priteklo i nekoliko momaka iz Smedereva.

Od samog starta su domaćini krenuli silovito i s par trčanja i pasova stigli nadomak end-zone Bečejaca. Pirati poentiraju trčanjem Margetića od dve jarde. Ubrzo nakon zaustavljenog napada gostiju, Pirati ponovo poentiraju, ovaj put pasom. Marinković pronalazi novajliju Predragovića koji postiže tačdaun pasom od 25 jardi. Potom, Jovanović obara kvoterbeka gostiju u njihovoj end-zoni za konačnih 14 : 0 na poluvremenu.

Drugo poluvreme donelo je malo čvršću igru u kojoj su dominirale odbrane oba tima, što je rezultiralo malim brojem postignutih poena. Jedine poene postigao je kvoterbek Marinković trčanjem od 14y.

I dalje desetkovane neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca (Vidre su doputovale u Zemun sa svega sedam igrača) Vidre su, pojačane s nekoliko igrača iz Pirata, izašle na megdan Bedemima. Usled prevelike vrućine i već evidentnog umora svih pojedinaca na terenu, prvo poluvreme je završeno bez poena. Bilo je nekoliko akcja vrednih pomena, ali su propale usled nedostatka koncentracije u završnici.

Drugo poluvreme bolje su otvorili Smederevci dugačkim pasom za Vranića koji uspeva da pobegne odbrani Bečejaca i poentira. Nakon toga, Vidre uzvraćaju, Marinković upošljava Klineca dugačkim pasom za konačnih 6 : 6.

Za Vidre su na turniru nastupili: Marko Klinec, Predrag Matić, Nikola Prkosovački, Aleksandar Stefanov, Filip Avramov, Nikola Vukas i novajlija Lazar Vlajkov, dok je ekipu predvodio povređeni kvoterbek, Vladimir Davidov.