Na predstojećem, drugom po redu Balkanskom takmičenju u američkom fudbalu – „Balkan Bowl“, koji će se održati u Somboru (28-30.10.) u četiri različite uzrasno-rodne kategorije, učestvovaće i predstavnik našeg kluba, Nikola Prkosovački.

Nikola Prkosovački je rođen 1998. godine, i spada u kategoriju juniora. Američkim fudbalom je počeo da se bavi od osnivanja našeg kluba, te je svoj prvi trening odradio pre godinu, a svoju prvu utakmicu je odigrao u aprilu ove godine. Nakon završene sezone u Bečeju, naš tim nije imao dovoljan broj igrača kako bi pokrenuo svoj juniorski tim, Nikola odlazi na pozajmicu u novosadsku ekipu „Wild Dogs“.

Proba potencijalnih reprezentativaca održana je za vikend (15-16.10.) u Novom Sadu, a naš igrač je uspeo da se nađe na spisku od 35 igrača koji će učestvovati na „Balkan Bowl“-u.

„Proba je bila veoma naporna, trajala je nekoliko časova, sa kratkim pauzama. Vremenski uslovi su bili loši, jer je padala kiša tokom cele probe. Bilo je dosta dobrih igrača i na selektoru je bila  teška odluka da skrati spisak na svega 35 igrača. Zadovoljan sam celokupnom probom i njenom organizacijom. Veoma sam srećan jer ću predstavljati svoju reprezentaciju na pretstojećem Balkan bowl-u, i nadam se da ćemo uspeti i da osvojimo to takmičenje.“ – za sajt kluba rekao je Nikola Prkosovački.

On se takođe osvrnuo i na takmičenje svog trenutnog kluba:

„U Novom Sadu mi je trenutno odlično. Ekipa je dosta dobra, a mi igramo kao da smo već nekoliko godina svi zajedno. Očekujem veliki rezultat. Trenutno smo veoma blizu titule u Vojvođanskoj ligi, a onda nas očekuju još dve utakmice do polufinala lige Srbije. S tim da do sada nemamo poraz, očekujem da će tako i ostati i da ćemo postati šampioni Srbije.“