Klub američkog fudbala “GTC Vianor Vidre”, poziva sve zainteresovane da se pridruže ekipi. Poziv, za tekl (prvi tim – pod opremom), važi za osobe muškog pola, rođene nakon 15.02.2001. godine. Dok poziv za fleg (pioniri – bezkontaktni fudbal), važi za dečake i devojčice rođene pre 15.02.2001.

Fleg fudbal (slika levo), je igra bez kontakta. Igra ima slična pravila kao i “pravi” američki fudbal, ali glavna razlika je ta što umesto “tekla” (obaranja), protivnik se zaustavlja skidanjem zastavice koja visi sa kukova. Osim što nema obaranja, u fleg fudbalu je zabranjeno i blokiranje. Teren je manji, a igra i manji broj igrača, njih pet u jednoj ekipi. Postoji dve vrste postave: napad i odbrana. Za razliku od tekl fudbala, gde postoji i specijalni tim.

Napadačka postava se najčešće sastoji od: centra/snepera (igrač koji izvodi loptu dodavajućije kroz noge kvoterbeku), kvoterbek (QB- igrač koji baca loptu ili je uručuje trkaču), trkač (RB- igrač koji trči sa loptom i osvaja prostor), hvatači (WR- igrač koji hvata loptu).

Odbranbena postava ima zadatak da zaustavi napredovanje napadačkog tima. Pozicije odbrane su: defanzivni bekovi (igrači kojima je primarni cilj da zaustave pas/dodavanje) i lajnbekeri (igrači kojima je primaran cilj da zaustave trčanje).
Treninzi obe kategorije se održavaju vikendom u Osnovnoj Školi “Sever Đurkić”

Treninzi su besplatni! 

Za više informacija, pozovite na broj:
066/51-32-664 – Filip, ili
062/11-74-180 – Nikola.

Takođe, možete nas kontaktirati i putem naše Facebook stranice.