Klub američkog fudbala “GTC Vianor Vidre”, u saradnji sa Savezom američkog fudbala Vojvodine i pokrajnskom poslanicom Slađanom Jovanović, organizuje 29. januara prvi humanitarni turnir u seniorskom fleg fudbalu “Trofej Vojvodine 2017”.

Na turniru će učestvovati sedam ekipa. Pored domaćina turnira, “GTC Vianor Vidre“, učestvovaće i ekipa iz Novog Sada, “Wild Dogs“, ovogodišnji učesnik finalnog turnira u seniorskoj Fleg ligi Srbije “Grofovi” iz Novog Kneževca, “Mamuti” iz Kikinde, “Vitezovi” iz Kleka, “Legionari” iz Sremske Mitrovice i aktuelni šampion Srbije u seniorskom fleg fudbalu “Meridian Indians” iz Inđije.

Ekipe će biti podeljene u dve grupe od po četiri, odnosno tri ekipe. Prve dve ekipe iz grupe će se plasirati u završnicu turnira, gde će biti odigran sistem A1-B2, odnosno B1-A2. Grupe i stanicu turnira možete videti na sledećem linku.

Ovaj turnir će biti savršena prilika da još ljudi čuje za naš klub i da se Bečejskoj publici još više približi američki fudbal. Turnir će biti veoma zanimljiv i atraktivan jer dolaze iskusne ekipe koje već duži niz godina igraju ovakvu vrstu američkog fudbala. Mi debitujemo na ovom turniru kao fleg ekipa i nećemo juriti da napravimo neki rezultat, već nam je cilj da se družimo, promovišemo zdrav život kroz sport i što je najvažnije pomognemo nekom kome je to trenutno najpotrebnije.” – za sajt kluba rekao je sportski direktor, a ujedno i kvoterbek ekipe, Vladimir Davidov.

Fleg fudbal je bezkontaktna verzija američkog fudbala, sa po pet igrača u ekipi, koja se igra na terenu manjih dimenzija. Igrači ne nose opremu kao na kontaktnom (tekl) fudbalu, već pojas oko struka na kom vise dve zastavice. Svaki kontakt je zabranjen, a zaustavljanje igrača se izvodi skidanjem zastavice (flega) sa protivničkog igrača.

Turnir uz promociju sporta, ima i humani karakter. Sav prihod turnira je namenjen porodici Granić. Naime, Zdenko Granić živi sa svojim dvanaestogodišnjim sinom Dinom – dijabetičarem, nezaposle je, a prošle godine su doživeli nesreću i njihova kuća je izgorela u plamenu.

Turnir će se održati u sportskom centru “Đorđe Predin – Badža” u Bečeju, 29.01. (nedelja) ove godine sa početkom u 11 časova. Ulaz će biti simboličnih 50 dinara.