U nedelju, 29. januara, odigran je prvi turnir u seniorskom fleg fudbalu, “Trofej Vojvodine 2017”. U takmičenju je učestvovalo sedam ekipa, a pobednik je bila ekipa “Legionaries” iz Sremske Mitrovice.

U saradnji sa Savezom američkog fudbala Vojvodine i pokrajnskom poslanicom Slađanom Jovanović, “GTC Vianor Vidre” su omogućili svojim sugrađanima da prvi put vide ovakvu verziju američkog fudbala. Turnir je započeo od 11 časova, a u prvom kolu su se sastali rivali iz prethodne sezone tekl fudbala – domaćin “GTC Vianor Vidre” i “Wild Dogs” iz Novog Sada. Utakmica je završena rezultatom 18:20 za Novosađane. Naredna utakmica domaćina bila je protiv aktuelnog šampiona Srbije u ovoj kategoriji – “Meridian Indians” iz Inđije. Bečejci nisu mogli da se odbrane od odlične igre protivnika, te je ekipa predvođena Amerikancem Blairom slavila 27:12. Direktna borba za odlazak u polufinale turnira, odigrala se u trećem i poslednjem kolu. Sastali su se “GTC Vianor Vidre” i “Mammoths” iz Kikinde. Nakon odlične utakmice, koju ćete imati prilike da vidite na portalu TV Bečej, ekipa iz Kikinde je slavila rezultatom 26:20.

“Mi smo po prvi put učestvovali na ovakovom turniru, u ovoj verziji američkog fudbala. Ekipa je odradila svega jedan trening pred turnir, tako da i nismo očekivali neki veliki uspeh. Naša grupa je bila dosta jaka, a pored ekipa iz Inđije i Kikinde, cilj je bio da postignemo što veći broj poena i pružimo veliki otpor. Konačan rezultat nam je bio u drugom planu. Ovaj turnir nam je bio odličan uvod u jesenje takmičenje u fleg fudbalu, na kom želimo da učestvujemo.” – rekao je Predrag Matić za sajt kluba.

Do kraja turnira, u polufinalnim susretima sastali su se “Meridian Indians” iz Inđije i “Knights” iz Kleka (31:12), kao i “Legionaries” iz Sremske Mitrovice i “Mammoths” iz Kikinde (26:19). U borbi za treće mesto, “Mammoths” su slavili protiv ekipe iz Kleka – 27:0. U finalnoj utakmici, viđena je fantastična fudbalska predstava između dve ekipe iz Srema – “Meridian Indians” Inđija i “Legionaries” iz Sremske Mitrovice. Inđija je vodila celu utakmicu, sve do poslednjih 30 sekundi, kada su “zeleni” došli do preokreta i osvajanja prvog “Trofeja Vojvodine”.

Turnir je takođe imao i humanitarni karakter. Uspešno je sakupljen novac za uvođene struje u kuću porodice Granić.

“Sa obrzirom da smo po prvi put organizovali neko veće takmičenje, turnir je prošao zaista odlično, fer i korektno. Cilj je bio da se sakupi novac za porodicu čiji je stan izgoreo, a taj cilj je i ostvaren. Vidjene su zaista lepe utakmice, rezultatski neizvesne, borba do samog kraja.” – prokomentarisao je Predrag Matić samu organizaciju turnira.

Za ekipu Bečeja na “”Trofej Vojvodine 2017” učestvovali su: Vladimir Davidov, Predrag Matić, Mario Šapurić, Lazar Vlajkov, Borislav Stojkov, Nikola Vukas, Adrijan Mažar, Nikola Tašković, Nikola Prkosovački, Marko Klinec i Aleksandar Stefanov.