U subotu (8. aprila), “GTC Vianor” Vidre su odigrale prvu utakmicu Treće Lige Srbije na gostovanju protiv “Pirata” iz Zemuna. Utakmica je završena rezultatom 42:3 (0:0, 22:3, 12:0, 8:0)za Bečejce i to je ujedno i prva pobeda u kratkoj istoriji kluba.

“Pirati” Zemun – “GTC Vianor Vidre” Bečej 3:42 (0:0, 3:22, 0:12, 0:8)
Igralište OŠ “Sutjeska”, 15:00
Gledalaca: oko 30.
Sudije: A. Dašić, J. Miletić, I. Lazić, A. Mažar i B. Ćirić.

Početak je bio veoma neizvestan, što i govori rezultat na kraju prve četvrtine, 0:0.

U nastavku utakmice, dvojac gostuju Vladimir Davidov i juniorski reprezentativac Srbije, Nikola Prkosovački, preuzimaju glavnu reč. Prve poene Bečej beleži pasom Davidova ka Prkosovačkom, a Matić uspešno pogađa ekstra poen. Ubrzo nakon toga, Davidov pronalazi novo pojačanje kluba, Stanimirova, koji hvata u end zoni i povećava prednost na 13:0. Matić nije uspeo da realizuje ekstra poen zbog problema sa snepom. Zemunci su zatim u akciji gde su bili najbliži end zoni Bečejaca, postigli flid gol sa nekih 30-40 jardi i smanjili rezultat na 13:3. To nije ni najmanje zasmetalo gostima, koji su odmah nakon toga ponovo ostigli tačdaun, a ponovo je bio isti tandem Davidov – Prkosovački. Ovog puta, Matić je bio siguran na ekstra poenu i postavio je rezultat na 20:3. Odmah na ispucavanju lopte, igrač Zemuna nije uspeo da uhvati loptu i ona se od njega odbila u end zonu. Pritisak Bečejaca je bio odličan, i on je mogao samo da se baci na loptu i da sudije dosude sejfti (dva poena) za goste. To je bio i konačan rezultat prvog dela igre, 22:3.

Davidov je dva puta u trećoj četvrtini pronašao Prkosovačkog u end zoni, a Matić je jedan ekstra poen promašio, dok su se drugi put Bečejci odlučili za pretvaranje za dva poena, koji je isto bilo neuspešno. Rezultat nakon završene treće četvrtine je bio 34:3.

U poslednjem delu igre Bečej je više forsirao trčanje kako bi se vreme brže istrošilo i da se rizik od eventualnog preokreta (setimo se utakmice iz prošle sezone Bečej – Šabac (13:14)) maksimalno umanjio. To je rezultiralo jednim tačdaunom za Bečejce, koji je postigao Mario Šapurić. U pretvaranju za dva poena, u poentere se upisao i Marko Klinec koji je odlično istrčao u end zonu protivnika, te postavio konačan rezultat – 42:3.

“Kao što sam i istakao pre utakmice da očekujem pobedu, to se i ostvarilo. Iako nas mnogi nisu smatrali za favorite u ovoj utakmici, mi smo bili svesni naše snage. Doduše očekivao sam neizvesniji meč, ali mi smo bili odlični i u napadu i u odbrani i u specijali. Veoma smo srećni zbog ubedljive i istorijske pobede za Vidre. Idemo dalje, ova pobeda je arhivirana, okrećemo se narednoj utakmici, gde dočekujemo Šabac.” – rekao je za klubski sajt Vanja Ivošević.

Kao što je i napomenuo, naredna utakmice će se igrati 30. aprila u Bečeju protiv ekipe “Ajkula” iz Šabca.

“Sigurno je da nas čeka teška utakmica protiv iskusne ekipe, ali bićemo silno motivisani da im se revanširamo za prošlosezonski poraz u poslednjim sekundama utakmice. Ulogu favorita prepuštam njima, ali nadam se da ćemo pobedom učvrstiti svoju poziciju u vrhu grupe sever.”

Bečejci su ovu pobedu posvetili pokojnom Živojinu Ivoševiću (1955-2016), pokojnom ocu igrača Vanje Ivoševića.