U subotu, 6. maja, u Zrenjaninu, odigraće se derbi poslednjeg kola Treće lige Srbije grupa “Sever”. Sastaju se do sada dve neporažene ekipe – Klek “Knights” i Bečej “GTC Vianor Vidre”.

Ova utakmica direktno odlučuje o prvom mestu u grupi “Sever”, jer su obe ekipe zabeležile po dve pobede. Gosti utakmicu dočekuju kao prvi na tabeli zbog bolje gol-razlike.

“U subotu nas očekuje veoma teška utakmica. Ovo će biti najteži ispit u našoj grupi. Jasno je da će se voditi velika bitka za to prvo mesto, jer ono donosi lakšeg protivnika u četvrtfinalu.” – započeo je za sajt kluba Predrag Matić.
Bečejci na ovoj utakmici neće moći da računaju na Nikolu Prkosovačkog, koji učestvuje na kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo (juniori) sa reprezentacijom Srbije (više o tome ovde), ali se u klub vratio Štefan Jugović, ofanzivni linijaš iz prethodne sezone.
“Vitezovima smo dužni za poraz iz prethodne sezone, koja je ujedno i bila naša prva utakmica. Nadam se da ćemo odigrati na visokom nivou i da ćemo uspeti da ubeležimo i treću pobedu. Ulogu favorita ipak prepuštamo domaćinu, jer su dosta iskusnija ekipa i imaju prednost domaćeg terena.” – završio je Matić.
Podsetimo, ekipa “Knihgts” je pobedila prošle godine u prvom kolu Treće lige Srbije, rezultatom 39:2.

Utakmica počinje u 15:30 časova, na stadionu “Mala Amerika” u Zrenjaninu.