Klub američkog fudbala “GTC Vianor Vidre” iz Bečeja, poraženi su u derbiju Treće lige Srbije i borbi za prvo mesto u grupi “Sever”, od domaćina “Vitezova” iz Kleka (0:30).

“Vitezovi” Klek – “GTC Vianor Vidre” Bečej 30:0 (2:0, 6:0, 6:0, 16:0)
Stadion Mala Amerika, Zrenjanin, 15:30.
Gledalaca oko 50
Sudije: Ž. Mančić, A. Ereš, I. Lazić, D. Jakšić, A. Mažar

Pred sam početak utakmice, Vidrama su se pojavili prvi problemi i u Zrenjanin stižu tek pola sata  pre kickoff-a. Jasno se videlo da su Vidre u utakmicu ušle nezainteresovano, i odmah počinju problemi. U prvom napadu, na četvrtom pokušaju, tj. pantu Bečejaca, centar gostiju Vukas prebacuje pantera Avramova i donosi prednost domaćima. To je bio i konačan rezultat prve četvrtine. Odbrana Vidri je bila na visokom nivou, ali napad je imao dosta problema. Pad samopouzdanja igrača iz odbrane doprinelo je i prvom primljenom touchdown-u. Sporin je odličnim pasom pronašao Ivana Plevlu, a ovaj odlično uhvatio loptu i povećao prednost domaćih na 8:0. Pretvaranje za dva poena se završilo presečenom loptom Darka Marojevića, međutim nije uspeo da stigne do endzone i zaustavljen je na oko 35 jardi od svoje endzone.

Drugo poluvreme kreće loše po Bečej. I odbrana je krenula da popušta, te su se ređali poeni Vitezova. Prvo je Sporin bacio pas za Kleuta, a zatim i Milanović sjajnim trčanjem povećava prednost domaćih. U pretvaranju za dva poena, prvi put su se Bečejci odbranili, ali drugi put je Luka Škorić uspešno utrčao u endzonu.

Do kraja utakmice se video još jedan touchdown, kada je Sporin bacio pas za Stojanovića. Isti tandem je uspeo i da dođe do pretvaranja za dva poena i postavi konačan rezultat, 30:0.

Vidre su ovim porazom pale na poziciju dva i u četvrtfinalu plejofa sastaće se sa trećeplasiranim iz grupe “Jug”, ekipom “Imperatora” iz Niša. Protiv najjužnije ekipe u Srbiji (u seniorskom tackle takmičenju), Vidre se nisu sastajale. Imperatori su prošle sezone završili takmičenje na poslednjem mestu u Superligi Srbije, međutim su zbog finansijskih problema istupili iz Druge lige i prešli u Treću. Podsetimo, da je ista ekipa pre dve sezone završila u plejofu Superlige Srbije, i izgubila od SBB Vukova iz Beograda.