U nedelju (04.06.2017.) odigrano je polufinale playoff utakmice Treće Lige Srbije u Kraljevu, a rezultat je bio na strani domaćih – 16:6. Na utakmici koju su sudile samo četiri sudije Vidre su završile dalje takmičenje za ovu sezonu.

“Kraljevske krune” Kraljevo – “GTC Vianor Vidre” Bečej  16:6 (0:0, 8:6, 2:0, 6:0)
“Atletski stadion”, 16:00
Gledalaca: oko 60
Sudije: B. Milošević, D. Obradović, M. Nikolić i Ž. Milovanović.

“Vidre” su otišle desetkovane sa samo 19 igrača. Na utakmicu nije otišlo sedam igrača od kojih je pet startera i koji igraju bitnu ulogu u timu.

Prva četvrtina je protekla je u odmeravanju snaga ali gostujuća ekipa je bila primetno bolja s obzirom da su duže ostajali na terenu u napadu, a odbrana je brzo zaustavljala domaćina i primoravala na ispucavanje lopte. “Vidre” su imale priliku da već u prvom drajvu povedu sa 3 poena pokušajem šuta na gol, medjutim nakon kazne i pomeranje lopte od 5 yardi kiker Predrag Matić promašuje šut u ponovljenom pokušaju, te je rezultat na kraju prve četvrtine glasio – 0:0.

Sredinom druge četvrtine Vidre nastavljaju sa domimacijom u napadu i u odbrani i konačno krunišu takvu igru tačdaunom pasom Darka Marojevica za Vanju Ivoševića od 15 yardi i nakon promašenog ekstra poena Bečejci su vodili 6:0. Nastavili su gosti sa dobrom igrom, ali nakon neuspešne trik akcije u svojih 10 yardi na četvrtom pokušaju domaći dobijaju loptu veoma blizu gostujuće end zone i tu grešku kažnjavaju sa tačdauonm i uspešnom konverzijom za 2 poena i menjaju vođstvo na 8:6 a sa tim rezultatom se otišlo na poluvreme.

Moramo napomenuti da je u drugoj četvrtini isključen najbolji igrač “Vidri”, ofanzivni linijaš i lajnbeker Filip Šapurić. Nakon koškanja sa protivničkim igračem posle jedne akcije, sudija je bacio žutu zastavicu i obojicu diskvalifikovao sa utakmice. Kazna je bila prestroga u tom momentu s obzirom da je to bio prvi incident.

U nastavku drugog poluvremena, dominantna je bila odbrana Bečejaca koja nije dozvoljavala protivniku da predje na njihovu polovinu. Međutim napad je taj koji u nastavku nije uspevao da poveže konce i donese nove poene. Loše pozivanje akcije i nesmotrene reakcije dovele su do toga da odbrana “Kruna”, koja je takođe bila solidna tokom meča, postigne sejfti krajem treće četvrtine.

Presečenom loptom na protivničkoj polovini u četvrtoj četvrtini, “Krune” donese poene i razliku koju bečejci kasnije nisu mogli da sustignu. I pored toga što je rezultat govorio 16:6 “Vidre” su i dalje solidno napredovale u napadu ali u ključnim trenucima pravili početničke greške i predavali loptu protivniku što je na kraju bilo ključno. Opšti utisak je da su gosti bili bolji u nedelju ali su u bukvalnom smislu častili protivnike loptama i davali im dobru startnu poziciju na terenu sto je ekipa iz Kraljeva znala da iskoristi i zato su zasluženo prošli u finale.

Čestitamo domaćinima na pobedi i želimo im sreću u finalu.

“Pre svega bih hteo da čestitam ekipi Kraljeva na pobedi, a onda i mojoj ekipi na lavovskoj borbi u ovakvim okolnostima i da im čestitam na ovom velikom uspehu za nas, jer smo ostvarili dobar rezultat u našoj drugoj sezoni. Imali smo težak put, bilo nas je malo. Borili smo se maksimalno, ginuli na terenu ali smo izgoreli u toj zelji da pobedimo i pravili greske u kljucnim trenucima.” – za sajt kluba izjavio je kvoterbek Vladimir Davidov.

Ekipa Vidri odlazi na zasluženi odmor, a još nije odlučeno kada će početi pripreme za sezonu 2018.