Na početku druge takmičarske godine kluba američkog fudbala “GTC Vianor Vidre”, klub je zacrtao cilj da ostvari prvu istorijsku pobedu. To je uspeo da uradi na utakmici protiv zemunskih “Pirata” već u prvom kolu. Ciljevi su se tokom takmičenja dalje pomerali, ali su zaustavljeni u Kraljevu na utakmici polufinala Treće lige Srbije. Naš klub je tako sezonu završio na trećem mestu odmah iza šampiona lige “Vitezova” iz Kleka i “Kraljevskih kruna” iz Kraljeva.

Konačna tabela, izvor SAAF

U novu sezonu, Vidre su ušle u izmenjenom sastavu. Trener ekipe je ostao Darko Marojević iz Vrbasa, a od igrača u klub su stigli: Mario Šapurić, Marko Dedić, Dragan Majstorović (GAT Dukes Novi Sad), Marko Jakšić (Celtis Sombor), Milan Stanimirov, Bojan Divjakov, Marko Divjakov (Grofovi Novi Kneževac) i novajlije iz Novog Kneževca i Bečeja, Kristian Palfi i Borislav Stojkov, koji nije zabeležio nijednu utakmicu za Vidre. Ekipu je napustilo 13 igrača, a od bitnijih imena (sa više odigranih utakmica) spomenućemo Nebojšu Isakova, Nikolu Majina, Gorana Lukića.

Poslednji trening prvog dela priprema

Na prvoj utakmici je već bio ostvaren cilj – prva pobeda. Savladan je bio Zemun rezultatom 42:3 (opširnije ovde). U drugom kolu, Bečejci su imali želju da se osvete za poraz iz prošle godine ekipi “Ajkula” i u tome su uspeli – 20:0. To je bila i prva pobeda pred domaćom publikom (opširnije ovde). Start od dve pobede poneo je plavo-crne da se nadaju o ulasku u viši rang, međutim u trećem kolu, budući šampion “Vitezovi” iz Kleka, savladali su u Zrenjaninu ekipu Bečeja – 0:30 (opširnije ovde).

U plejof, “Vidre” ulaze kao drugoplasirane i u četvrtfinalu dočekuju nekadašnjeg člana Superlige Srbije. Nažalost, zbog više problema, utakmica se nije odigrala i Bečejci su slavili službenim rezultatom – 35:0 (opširnije ovde). U polufinalu, desetkovane “Vidre” putuju u Kraljevo i doživljavaju poraz koji je automatski označio i kraj sezone (opširnije ovde).

Utakmicu za treće mesto tim iz Bečeja odbija da odigra protiv ekipe “Ajkula” zbog problema sa rosterom, kao i zbog činjenice da sama utakmica nema takmičarski značaj. Bečej je ponudio Savezu da treće mesto prepusti timu “Ajkula”, ali je zbog propozicija takmičenja Treće lige Srbije to Savez odbio.

Pozdrav nakon utakmice protiv “Ajkula”

 Što se tiče pojedinaca u Bečeju, napad je predvodio Vladimir Davidov sa 6 bačenih tačdaunova, a njegove lopte je u endzoni najbolje hvatao juniorski reprezentativac Srbije, Nikola Prkosovački koji je imao 4 uhvaćena tačdauna. Ekipa Bečejaca je popravila trčanje dolaskom Maria Šapurića koji je uzeo 201 jardu iz 37 pokušaja i ubeležio 2 tačdauna (prosečno trčanje od 5,43 jarde). Osetan napredak video se kod Marka Klineca, koji je za razliku od prošle godine (14 pokušaja – 4 pređene jarde), ovog puta iz 6 pokušaja trčanjem uzeo 53 jarde. Ipak, za najboljeg igrača napada proglašen je startni kvoterbek, Vladimir Davidov.

MVP napada – Vladimir Davidov

U odbrani, čovek sa najviše obaranja se nije promenio – Filip Šapurić. Za razliku od prošle godine, ovaj put je on manje vremena proveo na terenu u odbrani zbog veće uloge u napadu, ali je ipak i tako uspeo da ubeleži 13,5 obaranja. Iza njega se nalazi pojačanje kluba Marko Dedić sa jednim manje, a sa 12 je na trećem mestu Predrag Matić. Za razliku od prošle godine kada se u odbrani na statističku listu pojavilo 17 imena, ovaj put ih ima 20. U sekovima je predvodio Nikola Prkosovački sa 3, što je jedan više nego prošle godine kada je prvo mesto delio sa Filipom Šapurićem. Ipak, potpuno opravdano, za najboljeg igrača odbrane je proglašen po drugi put Filip Šapurić.

MVP odbrane – Filip Šapurić i Nikola Vukas

Za najboljeg igrača tima proglašen je Vanja Ivošević, koji je u napdu imao 6 uhvaćenih lopti za 106 jardi i 2 hvatanja u endzoni. U odbrani je doprineo sa tri obaranja.


MVP sezone – Vanja Ivošević

Detaljnu statistiku možete videti ovde.
Ukupnu statistiku od postojanja kluba možete videti ovde.