U nedelju, 09.07. u Zemunu, održano je prvo takmičenje kikera i pantera. Usled sprečenosti prvog kikera i prvog pantera Vidri, klub je pretstavljao Nikola Vukas i to na odličan način. U fild gol takmičenju zauzeo je treće mesto pogotkom sa 51 jarde, dok je u pantu osvojio prvo mesto i tako se nametnuo i kao prvi “šuter” Vidri.

Pobednik u fild gol (Željko Stegnjaja iz Pančeva) i pant takmičenju (Nikola Vukas iz Bečeja)

“Veoma sam srećan na ostvarenom rezultatu! Takmičio sam se protiv jednog reprezentativca, koji mi je upućivao savete tokom takmičenja i uspeo da odnesem pobedu u pantu i treće mesto u fild golu. Takmičenje je bilo veoma teško, a mene će ovo podstaći na dalji šuterski rad, jer sam na takmičenje otišao bez ijednog treninga u pantu ili kiku.” – započeo je za sajt Nikola Vukas.

Na takmičenju u Zemunu pojavio se i Vladimir Dimitrijević sada već bivši igrač (najavio odlazak u zasluženu penziju), kiker Indians Inđije, GAT Dukes-a, SBB Vukova. do skorašnji reprezentativac Srbije u seniorskom sastavu. Vladimir je za našeg predstavnika imao samo reči hvale i predvideo mu lepu budućnost.

“Veoma mi je drago što sam na ovaj način predstavljao moj klub i što sam ostvario pomenute rezultate. U isto vreme mi je i žao što Fića (prim. aut. Filip Avramov) nije mogao da ide, da bude mnogo veća konkurencija u pantu.” – završio je za sajt kluba Nikola Vukas.

Sa takmičenja i nagradama

Podsetićemo samo da je Vukas ove sezone već pokazao dobru igru u odbrani Vidri i da je jedan od igrača koji su pokazali najveći napredak u odnosu na prethodnu sezonu (u ovoj sezoni 8 obaranja, u prošloj 3). Ovim je samo krunisao svoju dobru sezonu, a od skora je počeo i da radi kao trener sa mlađim kategorijama, tekl pionirima Vidri.