Klub američkog fudbala “GTC Vianor Vidre” nakon završene sezone na korak od prelaska u Drugu ligu Srbije, odlučuje da istupi iz Treće lige. Odluku za istupanje iz lige doneta je na sastanku Upravnog odbora 15.01.2018. a razlozi za takvu odluku su manjak igrača sa teritorije Opštine Bečej.

U prethodne dve godine, klub iz Bečeja je svoju igru bazirao na igračima koji su dolazili iz drugih opština poput Vrbasa i Novog Kneževca, zbog nedovoljnog broja “domaćih” igrača. Troškovi sezone su se zbog toga uvećavali za čak tri do četiri puta. Na sreću po naš klub, usled promena predsednika Srpske asocijacije američkog fudbala, u planu je osnivanje nove lige – arena fudbala

Vidre na turniru “Arena 7 na 7”, plaža Lido u Zemunu

Arena predstavlja 7 igrača na terenu, što u mnogome olakšava našem klubu da učestvuje sa samo domaćim igračima. Pravila arene su veoma slična kao i u klasičnom tekl fudbalu. Naš klub je već beležio učešće u arena revijalnom turniru koji se igrao u Zemunu. Na tom turniru koji je održan na leto 2016. godine, Vidre su izgubile protiv domaćina iz Zemuna 0:20, a zatim remizirale protiv ekipe iz Smedereva 6:6. Od tri ekipe, naš tim je zauzeo treće mesto, a na prvom mestu je bila ekipa Smedereva, koja je ranije savladala domaćina.

 

 

 

 

 

Dok se čeka osnivanje arena lige, koji se očekuje u septembru, igrači Bečeja su otišli na pozajmice u “Wild Dogs” iz Novog Sada (Nikola Prkosovački) i “Vitezovi” iz Kleka (Nikola Tašković, Nikola Vukas, Filip Avramov, Aleksandar Stefanov, Predrag Matić i Štefan Jugović). Oba tima igraju Drugu ligu Srbije, i upravo su ta dva tima favoriti za osvajanje prvog mesta u ovom takmičenju. Iz Bečeja su takođe otišli dosadašnji trener i kvoterbek Darko Marojević, Marko Klinec, Igor Kovač (Sombor “Celtics”), Filip Šapurić, Marko Dedić (Klek “Vitezovi”), Kristian Palfi, Vanja Ivošević, Milan Stanimirov, Bojan Divjakov (Kikinda “Mamuti”), Mario Šapurić, Marko Divjakov, Dragan Majstorović i Igor Koprivica (bez kluba).

Ostatak igrača sa teritorije Bečeja čeka početak arena lige bez igranja u drugim timovima.

Što se mlađih kategorija tiče, umesto dosadašnjeg pionirskog flega koji je igran prethodne sezone, Bečej se odlučuje za igranje kontaktne verzije istog godišta. Sezona počinje u septembru, a u ligi se očekuje učešće još 5-6 drugih timova iz cele Srbije. Titulu u toj kategoriji brani ekipa “Indians” iz Inđije, koja je u finalu pobedila “Pirate” iz Zemuna rezultatom 58:24.