Za portal MojBečej, govorili su Aleksandar Stefanov i predsednik kluba Filip Avramov. Uprava kluba se još jednom zahvaljuje portalu MojBečej i Sanji Trbić polaznici obuke za omladinske novinare.

“Iako kod nas ovaj sport možda još uvek nije stekao svoju zasluženu popularnost, prema podacima SAAF (Srpska asocijacija američkog fudbala), u Srbiji ima registrovano više od 2.000 igrača američkog fudbala i tridesetak aktivnih klubova širom naše zemlje. Možda je manje poznat podatak da Srbija ima i svoju reprezentaciju u ovom sportu od 2003. godine, a da je prvi klub u Srbiji registrovan godinu dana ranije u Sremskoj Mitrovici. Ovaj sport je, može se reći, u našoj zemlji i dalje u fazi razvoja i mnogi smatraju da je nepravedno zapostavljen.

O nizu specifičnosti i zanimljivosti, kada je ovaj sport u pitanju, kao i o svojoj ljubavi  i posvećenosti ovom sportu, pričaće nam član bečejskog kluba američkog fudbala „GTC Vianor Vidre“  Aleksandar Stefanov.

Inače, bečejske „Vidre“ su osnovane  juna 2015. godine. Iste godine postale su i član SAAF-a. Sve je proisteklo iz igranja fleg fudbala pored Tise i ljubavi prema sportu. Njihova prva utakmica u trećoj ligi je odigrana u Zrenjaninu protiv „Vitezova“, gde su „Vidre“ izgubile sa čak 35 razlike. Prema Stefanovim rečima, danas su klub koji broji tridesetakigrača, desetak odigranih utakmica i tri pobede iza sebe, ali je istupio iz treće lige Srbije i ove sezone se ne takmiči, kada je seniorska konkurencija u pitanju.

Stefanov je član „Vidri“ od osnivanja  i odigrao je, kako kaže, dve za njega odlične sezone.  Počeo sam da treniram aktivno od 2016-te godine, zbog toga što mi se svideo ovaj sport i hteo sam da se oprobam u njemu. Počeo sam u juniorskoj ligi. Sada  igram  centra i povremeno defanzivnog  tekla u seniorskoj konkurenciji, i tenutno sam na „pozajmici“ drugom klubu, kada su takmičenja u pitanju.”

Ceo članak možete pročitati klikom ovde.