U prvom zaostalom kolu Arena lige Srbije, odigranom u nedelju (28.10.), sastali su se GTC Vianor Vidre Bečej i Vukodlaci iz Valjeva, a rezultat je bio ubedljivih 16:0 (0:0, 8:0, 8:0, 0:0) u korist domaćina. Za Bečej je u seniorskoj konkurenciji debitovao trenerski tandem Avramov – Matić.

“GTC Vianor Vidre” Bečej – “Vukodlaci” Valjevo 16:0 (0:0, 8:0, 8:0, 0:0)
“Pomoćni teren stadiona Kraj Tise”, 12:00
Gledalaca: oko 20
Sudije: N. Rajić, G. Kosanović, A. Stojadinović, J. Litričin

1. četvrtina (0:0):

U prvom napadu Vukodlaka, odbrana Bečejaca predvođena debitantom Šodolovićem i Salmom na liniji pokazala je da gostima neće biti lako da osvajaju jarde, te su svoj prvi drajv završili predajom četvrtog pokušaja Bečejcima. Napad Bečeja je utakmicu započeo trčanjem Stefana Ljumovića koji je odlično odradio svoj posao i pokazao da će do kraja utakmice biti velika pretnja gostima. Predrag Matić je pred kraj prve četvrtine  uspeo i da napravi prvu presečenu loptu na utakmici i donese napredak Vidrama, ali se rezultat nije menjao – 0:0.

 

2. četvrtina (8:0):

Ubrzo nakon početka druge četvrtine, bolja igra Bečeja je krunisana tačdaunom. Vladimir Davidov je bacio pas ka Stefanu Ljumoviću od nekih 20 jardi, a nakon toga PAT nije bio uspešan. Ubrzo je Bečej do poena stigao isterivanjem napada Valjeva iz svoje end zone u aut i doneo sejfti (2 poena). To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena – 8:0

   3. četvrtina (8:0):

Početkom treće četvrtine, Bečej je došao do tačdauna trčanjem Stefana Ljumovića od 5 jardi, a nakon završetka te akcije, igrač Strahinja Pajić dobija personal faul i Bečej se vraća 15 jardi nazad prilikom pretvaranja što je mnogo otežalo posao kvoterbeku Davidovu, što je i rezultiralo još jednim neuspešnim pretvaranjem. Lajnbeker Bečeja, Nenad Pajić je presekao novu loptu Vukodlakam, a odlična odbrana je ubrzo postigla i novi sejfti. Bitno je napomenuti i da je trčanjem od 45 jardi Ivan Pleva postigao tačdaun, koji je zatim poništen zbog nepotrebnog prekršaja ofanzivne linije Bečeja kada je Pleva već osigurao prolazak. Ipak je rezultat nakon treće četvrtine glasio – 16:0.

4. četvrtina (0:0):

U poslednjoj četvrtini je Bečej pokušao sa nekim rotacijama u pozicijama da postigne nove poene i proveri igrače na novim zadatcima, ali nije bilo promene rezultata. Konačan rezultat je ipak ostao iz treće četvrtine – 16:0.

Naredna utakmica bi trebalo da se odigra za dve nedelje (10/11) u Valjevu, a bolje rangirani će igrati finalnu utakmicu protiv boljeg iz duela Niš – Beograd (podsetimo da je Niš slavio na prvoj utakmici kao gost 26:6).