U nedelju 25. novembra, odigraće se finale Arena liga Srbije između “Imperatora” iz Niša i “GTC Vianor Vidri” iz Bečeja u Mladenovcu. Početak utakmice je zakazan za 14 časova na gradskom stadionu “Selters”.

Ekipi Bečeja predstoji još jedna prepreka do osvajanja titule šampiona Arena lige Srbije, koja se prvi put odigrava u Srbiji. U finalu se sastaju sa ekipom Imperatora iz Niša. Nišlije su bile bolje u duelu protiv Univerziteta Beograda i tako izborile ulazak u finale.

Ja očekujem podizanje pobedničkog pehara u nedelju. Želimo da posvetimo taj pehar našem bratu Goši (prim. aut. Gordan Ličanin). Vredno smo trenirali i radili i verujem da zaslužujemo da pobedimo. Moram još da dodam da mi je drago što je klub nastavio sa takmičenjem, što smo nastavili svi da napredujemo i pružamo dobre rezultate. Nekoliko nas se vratilo u klub i nakon ove sezone očekujem samo da idemo ka još boljim rezultatima.” – rekao je Nikola Vukas, lajnbeker Vidri.

Vidre su u prethodne dve utakmice dokazale da je odbrana tima jača strana, što govori i statistika da je primljeno svega 8 poena.

Imperatori su ozbiljan tim koji ima napravljene odlične rezultate u prošlosti i znamo da neće biti lako igrati protiv takvog protivnika. Međutim smatram da smo mi dovoljno kvalitetni da upišemo još jednu pobedu i tako osvojimo prvo prvenstvo odigrano u Srbiji. Verujem u ovaj tim, a imamo i motiv više, da pobedimo za pokojnog generalnog sekretara i jednog od osnivača kluba, Gordana Ličanina.” – rekao je za sajt kluba trener Filip Avramov.

Bečejci i Nišlije su se sastali prošle sezone u okviru Treće lige Srbije, međutim tadašnja odluka čelnika Imperatora je bila da ne doputuju u Bečej zbog velikih troškova, te su Vidre “slavile” službenim rezultatom 35:0 i tada se plasirale u polufinale lige.

Pored finalne utakmice se u nedelju od 12 časova igra i utakmica za treće mesto između Valjevo “Werewoles” i “Beogradskog Univerziteta”.