U nedelju 25.11. u okviru finala Arena liga Srbije sastali su se GTC Vianor Vidre iz Bečeja i Imperatori iz Niša. Nakon vrlo interesantne utakmice, slavila je ekipa Imperatora i postala prvi šampion Srbije u arena fudbalu.

 “Imperatori” Niš – “GTC Vianor Vidre” Bečej 18:8 (0:2, 0:6, 6:0, 12:0)
“Gradski stadion Selters”, Mladenovac 14:00
Gledalaca: oko 50
Sudije: N. Rajić, G. Kosanović, A. Stojadinović, J. Litričin

1. četvrtina (0:2):

Kao što je to ekipu Bečeja krasilo ove sezone, odbrana je utakmicu započela na vrhunkom nivou i samo je jednom dozvolila Imperatorima da osvoje nova četiri pokuaja, a doneli su i prve poene na utakmici sejftijem.

2. četvrtina (0:6):

Napad Bečeja je imao dobre pokušaje, tražio je svoju igru, a onda uz pomoć odlične strante pozicije koju je odbrana Vidri omogućila, trčanjem Ivana Pleve od 6 jardi dolaze do prvog  tačdauna. Usledela je zatim neuspešna akcija Vidri te je rezultat ostao nepromenjem – 8:0. Do kraja prvog poluvremena Vidre su kontrolisale utakmicu i nastavile da dominiraju na terenu.

3. četvrtina (6:0):

Nakon pauze na poluvremenu, kao da su izašla dva druga tima. Cela priča iz prvog poluvremena se zaokrenula i sada su Imperatori bili ti koji su dominirali. Andrej Živković je odličnim trčanjem bio nezaustavljiv za odbranu Bečeja i tokom cele četvrtine je sa lakoćom je osvajao jarde, a tako i prve poene za Nišlije.

4. četvrtina (12:0):

Odlučujuća deonica igre u kojoj su Nišlije nastavile da dominiraju, a uz Živkovića pridružilo se još raspoloženih igrača da osvajaju teren trčanjem i tako donesu nova dva tačdauna i konačan rezultat – 18:8. Napad Bečeja nije imao rešenje da postigne nove poene, dok je odbrana bila nemoćna u zaustavljanju igrača Niša.

“Pre svega bih hteo da čestitam ekipi Imperatora iz Niša koja je pokazala karakter i vratila se u meč fantastično. Na poluvremenu su povezali svoje redove i jednostavnom i disciplinovanom igrom u odbrani pogotovo napadu došli do pobede. S druge strane mogu da kažem da sam zadovoljan igrom svoje ekipe, iako nije išlo momci su se borili i davali poslednje atome snage kako bi se suprotstavili odličnoj ekipi kao sto su Nišlije. Vreme nam nije islo nikako na ruku jer se naš napad za ovo finale spremao da više forsira pas i to kišovito vreme nas je uhvatilo nespremne, a otežavajuća okolnost je bila da naš glavni hvatač, Nikola Tašković, nije mogao da prisustvuje utakmici. Činjenica da je Niš uzeo pobedu nešto manje 2 minuta pre kraja govori koliko je bilo borbeno s obe strane i to iskustvo više od strane protivnika je prevagnulo.” – rekao je vođa napada Bečejaca, kvoterbek Vladimir Davidov.

Naredna sezona počinje u junu 2019 godine, a takmičiće se veći broj timova. Pravila će biti nešto drugačija, a glavna promena je da će na terenu biti 8 umesto sadašnjih 7 igrača.

“Na sastanku upravnog odbora ćemo odrediti dalje planove za sezonu koja nam dolazi, a ovu možemo da nazovemo uspešnom, jer je sam cilj bio samo da vratimo klub u takmičarski tok. Želeo bih da se zahvalim GTC Vulkanizer, Penny Lane Pizza BarPizzeria Vivien84, kao i OFK Bečej 1918 i Domu Zdravlja Bečej što su nam izlazili u suret.” – rekao je za sajt kluba predsednik Filip Avramov.