U nedelju (16.12.) održaće se Prvi memorijalni turnir “Gordan Ličanin” u fleg fudbalu. Mesto održavanja turnira je Sportski centar “Đorđe Predin Badža” u Bečeju. Prva utakmica zakazana je za 11:30, dok je finale planirano za 14:30 časova.

Pored domaćih Vidri, u nedelju, takmičiće se i fleg timovi “Mamuti” Kikinda, “Vitezovi” Klek i “Hawks” Obrenovac. Turnir će u 11:30 časova otvoriti ekipe “Mamuta” i “Hawks-a”, a od 12:30 će zaigrati i domaći tim “GTC Vianor Vidre” protiv “Vitezova” iz Kleka. Poraženi timovi će igrati u borbi za treće mesto, koja je planirana da počne u 13:30, a samo finale je zakazano za 14:30 časova.

“Rezultat nije u prvom planu, pre svega je cilj druženje prijateljskih klubova i sećanje na našeg pokojnog druga Gordana. On je uradio mnogo za naš klub, a najmanje što mi možemo da uradimo za njega je organizovanje jedne ovakve manifestacije. Želim ovim putem i da se zahvalim advokatu Milošu Subakovu, firmi Staklovar Bečej, Pizzeriji Vivien 84, firmi za prevoz Asta-pro Bečej, Kafeu Liberti Bečej, kao i Dejanu Stanojevu (direktor sportskog centra) na omogućavanju održavanja turnira.” – za sajt kluba rekao je predsednik i glavni trener Vidri, Filip Avramov.

Ovo nije prvi turnir fleg fudbala za seniore u Bečeju. Prošle godine, tačnije 29. januara, organizovan je “Trofej Vojvodine”, u saradnji sa SAFV (Savez američkog fudbala Vojvodine) koji se isto igrao u Sportskom centru “Đorđe Predin Badža”. Tada je kao pobednik izašla ekipa “Legionara” iz Sremske Mitrovice, koja je savladala “Indians” Inđiju u finalu.

snimak finalne utakmice “Trofeja Vojvodine 2017”

Podsetimo, Gordan Ličanin, bivši potpredsednik i generalni sekretar kluba, kao i jedan od osnivača kluba, preminuo je 25. septembra ove godine nakon duge bolesti. Gordan je bio tvorac ideje o “Trofeju Vojvodine” koji se prvi put igrao baš u Bečeju, te je stoga i odlučeno da se turnir održi u fleg fudbalu.

 

Pozivamo sve ljubitelje američkog fudbala u Srbiji, da uveličaju događaj svojim prisustvom i da obeležimo dan sećanja na velikog humanitarca i bitnog čoveka za razvoj američkog fudbala u Bečeju, Gordana Ličanina.