U nedelju 12. maja Vidre na svom terenu započinju drugu sezonu u Arena ligi Srbije, utakmicom protiv Ajkula iz Šapca. Utakmica se igra na glavnom terenu gradskog stadiona u Bečeju, a počinje od 15:30 časova.

Arena liga Srbije, koja se u Srbiji pojavljuje tek drugu sezonu, od ove godine ima novinu – povećavanje broja igrača sa 7 na 8. Takođe, liga se znatno proširila i dobila na povećanju kvaliteta. Ove godine GTC Vianor Vidre su u grupi Sever gde će se takmičiti još sa Ajkulama (Šabac) i Hawksima (Obrenovac). Prvi protivnik Vidri biće ekipa Ajkula.

Igrački kadar Vidri, je pretrpeo značajne promene. Klub su napustili: Nenad Pajić, Strahinja Pajić, Stefan Tabački, Nebojša Etemović koji su se vratili u svoj matični klub “Vitezovi” iz Kleka, kao i Ivan Pleva (Plavi zmajevi Beograd) i Stefan Ljumović (Hawks Obrenovac), dok je Robert Salma otišao u inostranstvo (Franken Knights, Nemačka). Od igrača iz Bečeja klub je napustio Nikola Ugrinov zbog poslovnih obaveza.

 

Novi igrači u dresu Vidri će od ove sezone biti: Nikola Skuban, Ognjen Ružić, Nemanja Lugumerski, Aleksandar Zahorjanski (Celtics Sombor), Vladeta Vuković (Werewolves Valjevo) i povratnik u plavo-crni dres Marko Dedić (Vitezovi Klek).

“Očekujem tešku utakmicu. Protivnik je spreman, spojili su se sa Valjevom neposredno pred početak takmičenja i dodatno pojačali već kvalitetan tim. Siguran sam da Ajkule imaju veliku želju da nam se revanširaju za poraz bez postignutog poena koji su pretrpeli pre dve godine. Verujem u svoju ekipu i sigurno je da ćemo dati poslednji atom snage da napravimo što bolji rezultat.” – rekao je za sajt kluba, defanzivni bek Vidri, Predrag Matić.

Do sada su se Ajkule dva puta sastale sa Vidrama i obe ekipe imaju po jednu pobedu. Vidre su poslednji put na svom terenu izgubile 2016. godine upravo protiv Ajkula, ali su i zabeležile prvu pobedu na svom terenu protiv istog protivnika.

 

 

Što se ambicija Uprave kluba tiče, one su skromnije nego prethodne sezone. Cilj je omasoviti omladinu u Bečeju i iskoristiti sezonu kao promociju sporta i kluba, uz što bolji rezultat.

Pozivamo sve ljubitelje sporta i američkog fudbala da podrže Vidre u novoj sezoni!