U nedelju, 12. maja, započeta je nova sezona Arena liga Srbije. Aktuelni vicešampion arene sezonu je započeo pobedom protiv dobro poznatog protivnika iz Šapca rezultatom 20:6.

“GTC Vianor Vidre” Bečej – “Sharks” Šabac 20:6 (0:0, 6:0, 0:6, 14:0)
“Gradski stadion OFK Bečej 1918”, Bečej 15:30
Gledalaca: oko 30
Sudije: M. Vukelić, M. Štajner, A. Kostić

1. četvrtina (0:0):

Nakon prve četvrtine jasno se videlo da su obe ekipe u utakmicu ušle oprezno, poštovajući protivnika. Vidre su veoma uspešno zaustavljale napade gostiju, dok je napad imao nekoliko dobrih poteza koji nisu rezultirali poenima.

2. četvrtina (6:0):

Bečej je u drugoj četvrtini dodao gas i pokazao mnogo bolju igru koja se rezultirala prvim poenima. Vladimir Davidov je istrčao oko 13 jardi za prvi tačdaun i doneo prednost Vidrama od 6:0. Na pretvaranju, Ajkule su odličnom odbranom zaustavile trčanje Vidri. Do kraja prvog dela igre, odbrana Bečeja je igrala skoro bez greške i nije dozvolila Ajkulama da izjednače.

3. četvrtina (0:6):

Početkom drugog poluvremena, Ajkule su preuzele kontrolu nad igrom. Bilo je nekoliko odličnih trčanja, a na kraju se sve rezultiralo i poenima za goste – 6:6. Pretvaranje nije bilo uspešno, a Vidre su se nakon primljenih poena vratile u igru i ponovo se videla jedna odlična borba. Do kraja treće četvrtine nije bilo promene rezultata.

4. četvrtina (14:0):

U poslednjem delu igre, raspoloženi Vladimir Davidov istrčava oko 18 jardi za tačdaun i novo vodstvo Vidri. Bečej nastavlja sa punim gasom, vidimo nekoliko dobrih poteza Lugumerskog, a zatim i novi tačdaun – Davidov šalje pas od  oko 10 jardi za Nikolu Skubana koji beleži svoje prve poene u dresu Vidri. PAT je nakon toga bio uspešan i Vidre su već napravile znatnu prednost – 20:6. Ajkule su do kraja utakmice probale pasom da se vrate u igru i preokrenu, ali je odbrana Bečeja na čelu sa Skubanom i Zahorjanskim koji su tokom cele utakmice “terorisali” napad gostiju, uspela da se odbrani i sačuva rezultat.

“S obzirom da su nam falila 3 igrača znali smo da nas čeka teška utakmica. Poznajemo ekipu Šapca, ali su od ove sezone došli u izmenjenom sastavu sa igračima iz Sremske Mitrovice i Valjeva i samim tim očekivali da će biti puno duela. Nakon početnog opipavanja pulsa protivnika počeli smo da igramo agresivnije u napadu i to nam je donosilo poene. Odbrana je odigrala sjajno i svaki igrač na terenu je igrao do poslednjeg atoma snage. Zadovoljni smo pobedom i igrom, ali ima dosta segmenata u igri koje treba da popravimo. Ekipa će sigurno biti spremna za narednu utakmicu u Obrenovcu, gde očekujem da ćemo se revanširati za poraz iz 2016. godine.” – rekao je kvoterbek ekipe Vladimir Davidov. Na pitanje o individualnim potezima igrača i komentar da je on poneo titulu igrača utakmice, Davidov je kratko zaključio: “Ekipa je pobedila to je najvažnije, a o individualnom učinku ćemo pričati kad se završi prvi deo sezone.”

Klub želi još jednom da se zahvali firmi GTC Vulkanizer i Bojanu Mandiću, kao i ekipi TV Bečej i rukovodstvu fudbalskog kluba OFK “Bečej 1918” što nam omogućavaju da se ne smetano bavimo ovim sportom u našem gradu.

Naredna utakmica bi trebala da bude na programu u nedelju (19. maja) u Obrenovcu, sa početkom od 14 časova.