U nedelju 9. juna odigrana je utakmica zaostalog drugog kola između domaće ekipe “Hawks” iz Obrenovca i ekipe “GTC Vianor Vidre” iz Bečeja. Slavila je domaća ekipa rezultatom – 36:28.

“Hawks” Obrenovac – “GTC Vianor Vidre” Bečej 36:28 (6:0, 6:6, 24:8, 0:14)
“Teren u Urovcima”, Urovci 12:00
Gledalaca: oko 20
Sudije: M. Vukelić, A. Kostić, N. Joksić

1. četvrtina (6:0):

Ekipa Vidri je došla sa svega 10 igrača na ovu utakmicu i jasno se videlo od početka da će biti teško da se izdrži do kraja. Postojala je dominacija domaćeg tima u prvoj četvrtini, a krunisana je tačdaunom kvoterbeka Pavla Ivanovića.

2. četvrtina (6:6):

U drugom delu igre videla se nešto izjednačenija borba, međutim ponovo je glavnu reč vodila ekipa domaćina. Stefan Ljumović je trčanjem upisao svoj prvi tačdaun na utakmici protiv bivšeg kluba, a Vidre su pasom Nikole Skubana za Nemanju Lugumerskog osvojile oko 50 jardi i upisale prve poene na utakmici. Na odmor se otišlo sa blagom prednosti domaćina.

3. četvrtina (24:8):

Pauza na poluvremenu je za goste kratko trajala, te su još uvek iscrpljeni izašli na teren i primili dva brza tačdauna. Prvo je Stefan Ljumović trčanjem ubeležio poene, a onda je Pavle Ivanović pasom za Aleksandra Jovičića još povisio prednost. Konverzija je bila uspešna u oba slučaja, prvi put Ljumović, drugi put Ivan Popović. Vidre su uspele nešto kasnije da se dignu ponovo preko istog tandema Skuban – Lugumerski, a konverziju je realizovao Vladeta Vuković. Do kraja ove efikasne četvrtine, domaći su iskoristili greške Bečeja i Stefan Ljumović je upisao svoj treći tačdaun na utakmici, a Nemanja Novaković je postavio rezultat sa kojim se završila treća četvrtina – 36:14.

4. četvrtina (0:14):

U poslednjoj četvrtini umor se video i na igračima domaće ekipe. Dominaciju na terenu je preuzela ekipa Bečeja i već dobijenu utakmicu Obrenovca uvela je u dramatičnu završnicu. Aleksandar Zahorjanski je stao na poziciju kvoterbeka i prvo svojim trčanjem doneo poene, da bi kasnije bacio pas za Lugumerskog koji postiže treći tačdaun na utakmici. Prva konverzija nije bila uspešna, dok se za drugu ponovo pobrinuo Aleksandar Zahorjanski, te postavio konačan rezultat utakmice – 36:28. Gorak ukus ove poslednje deonice ostavilo je isključenje Nikole Vukasa.

“Nas 10 je došlo na utakmicu, veliki je problem bio sa igračima. Igrali smo konstantno i napad i odbranu, bilo je svega dve izmene, a u poslednjem delu igre samo jedna izmena. Sunce nas je ubijalo i mislim da nisam odigrao nikad pod težim uslovima utakmicu. Apsolutno sam zadovoljan onim što smo pokazali. Znali smo da ćemo teško do pobede, ali smo želeli da se ne osramotimo i da ne izgubimo velikom razlikom. Želim da čestitam momcima na pruženoj borbi i da im se zahvalim na tome. Za sledeće kolo koje se igra u subotu, ponovo imamo veoma teško vreme. Termin je loš, što zbog vremena, što zbog mogućnosti igrača da dođu na utakmicu, ali pored svega mi ćemo da se potrudimo i da damo sve od sebe da upišemo još jednu pobedu i da se vratimo u trku za A diviziju koja se igra na jesen” – za sajt kluba rekao je generalni sekretar i defanzivni koordinator Predrag Matić.

Klub želi još jednom da se zahvali firmi GTC Vulkanizer i Bojanu Mandiću, kao i ekipi TV Bečej i rukovodstvu fudbalskog kluba OFK “Bečej 1918” što nam omogućavaju da se ne smetano bavimo ovim sportom u našem gradu.

Naredna utakmica je gostovanje u Šapcu protiv ekipe Ajkula, a utakmica je na programu u subotu od 12 časova.