U subotu 15. juna odigrana je utakmica četvrtog kola između domaće ekipe “Sharks” iz Šapca i ekipe “GTC Vianor Vidre” iz Bečeja. Slavila je domaća ekipa rezultatom – 37:19.

“Sharks” Šabac – “GTC Vianor Vidre” Bečej 37:19 (12:0, 12:6, 13:13, 0:0)
“Teren u Varni”, Varna 12:00
Gledalaca: oko 10
Sudije: M. Vukelić, B. Vidaković, A. Kostić, N. Rajić, G. Kosanović

1. četvrtina (12:0):

Već posle prvog drajva ekipa domaćina je povela. Od prvog momenta su pokazali da su se maksimalno pripremili za ovu utakmicu. Ajkule su imale potpunu dominaciju na terenu. Problemi gostiju su se brzo videli čestim raspravama i lošom komunikacijom.

2. četvrtina (12:6):

Šabac je dominirao utakmicom. Vidre su samo u nekoliko navrata uspele da dođu do osvojenih jardi trčanjem Vladimira Davidova i Aleksandra Zahorjanskog. Pred kraj prvog poluvremena, Vidre su uspele da dođu do prvih poena na utakmici. Filip Avramov je bacio pas od 8 jardi za Vladimira Davidova koji je odlično uhvatio loptu u endzoni protivnika.

3. četvrtina (13:13):

U trećoj četvrtini smo gledali jedan ravnomeran fudbal. Vidre su postigle još dva tačdauna. Najpre presečenom loptom novog-starog igrača Bečeja, Nikole Majina, koji je utrčao u end zonu protivnika, a onda i sjajno veliko trčanje Vladimira Davidova od 40 jardi, kom se otvorio put do endzone odličnim blokovima Predraga Matića i Filipa Avramova. Posle dva tačdauna, Davidov je iskoristio jedan PAT. Pored presečene lopte Majina, presečenu loptu imao je i Nikola Vukas.

4. četvrtina (0:0):

Veliki umor video se kod obe ekipe i delovalo je kao da i jedni i drugi samo čekaju kraj utakmice. Vreme je bilo iscrpljujuće, te se do kraja utakmice video svega po neki interesantan potez. Nikola Majin je napravio i drugu presečenu loptu, ali napad Bečeja nije imao većih osvajanja. Do kraja utakmice rezultat je bio – 37:19 u korist Ajkula.

“Želim najpre da čestitam domaćinima na pobedi i odličnoj igri. Vreme i sam termin utakmice su bili blago rečeno katastrofalni, međutim to nije opravdanje niti glavni razlog za poraz. Momci se nisu oporavili od teške utakmice u Obrenovcu, nismo se pripremali za utakmicu, a moral ekipe je od samog dolaska u Varnu bio loš. Uspeli smo malo da se probudimo pred kraj prvog poluvremena, ali nažalost nismo posle imali snage da se i potpuno vratimo u igru. Imamo sada  dve nedelje da se pripremimo za poslednju utakmicu u polusezoni. Još uvek postoje teoretske šanse za plasman u A diviziju i nadamo se da će se ostvariti do kraja.” – za sajt kluba rekao je trener ekipe i predsednik kluba Filip Avramov.

Klub želi još jednom da se zahvali firmi GTC Vulkanizer i Bojanu Mandiću, kao i ekipi TV Bečej i rukovodstvu fudbalskog kluba OFK “Bečej 1918” što nam omogućavaju da se ne smetano bavimo ovim sportom u našem gradu.

Naredna utakmica je na domaćem terenu protiv “Hawks” iz Obrenovca. Utakmica se igra za vikend 29/30. juna, a to će biti i poslednja šansa Vidri da se ipak plasiraju u A diviziju.