U subotu 13. juna odigrana je utakmica poslednjeg kola između domaće ekipe “GTC Vianor Vidre” iz Bečeja i ekipe “Hawks” iz Obrenovca. Ekipa Bečeja je poslednji put na svom terenu izgubila 12.06.2016. godine, ali Obrenovac je pokazao da ne leži Bečejcima i treći put ih u svojoj istoriji pobedio.

“GTC Vianor Vidre” Bečej – “Hawks” Obrenovac 13:38 (13:13, 0:6, 0:13, 0:6)
“Gradski stadion”, Bečej 17:30
Gledalaca: 27
Sudije: M. Vukelić, B. Vidaković, U. Labović, M. Štajner, J. Litričin

1. četvrtina (0:0):

U prvom napadu Hawksa, gosti su uspleli da poentiraju. Odbrana Vidri je ostala uspavana i bez reakcije na prvom drajvu. U prvom napadu Bečeja, došlo je do greške i Davidov baca pas koji su gosti presekli. Bečej je ipak uspeo da se odbrani, a nakon toga odličnim trčanjem Lugumerskog postigne prve pone na utakmici. Gosti su zatim ponovo uspeli da ubeleže poene, a za njima je Lugumerski ponovo odlično odradio svoj deo posla i istrčao još jedan tačdaun. Davidov je trčanjem doneo uspešnop pretvaranje i konačan rezultat prve četvrtine – 13:13. U prvoj četvrtini ostalo je zabeležena i povreda ofanzivnog linijaša Branislava Markova, koji nije bio u stanju da nastavi utakmicu.

2. četvrtina (0:0):

Vrlo borbena druga četvrtina, gde su viđeni neki lepi potezi, ali je problem za domaće bila povreda Nemanje Lugumerskog koji nije mogao da nastavi utakmicu. Kada je Bečej bio nadomak endzone protivnika, kazne napada su vraćale domaćina nazad i iz povoljnih situacija ulazili su u veoma teške pozicije. Obrenovac je disciplinovanom igrom ubeležio nove poene i na odmor se otišlo rezultatom – 13:19.

3. četvrtina (0:0):

Ekipa Bečeja je počela da unosi nervozu u svoje redove i nekoliko grešaka koji su sami napravili, donelo je gostima nova dva tačdauna. Konstantna svađa odbrane, a u napadu pravljene greške koje su se “vukle” iz prvog dela igre, dovelo je do toga da apsolutnu dominaciju na terenu preuzme gost.

4. četvrtina (0:0):

Do kraja utakmice, Vidre su probale i zamenom kvoterbeka, ali ni to nije donelo nikakve rezultate. Do kraja utakmice, Obrenovac je postigao još jedan tačdaun i konačan rezultat je bio 13:38.

“Ovo je najlošije odigrana utakmica moje ekipe ove sezone. Na gostovanjima smo imali kikseve u igračkom kadru, ali su momci pokazivali veliku želju da se taj problem ne uoči tako lako, ali danas je bilo drugačije. Igrači su delovali nezeinteresovano, a najveći problem se iskazao kao nedisciplina ekipe. Nije bilo mnogo toga za pohvalu, pa neću da iznosim ni veće kritike. Želim da čestitam Obrenovcu na pobedi i odličnoj sezoni. Došli su vidno oslabljeni, ali su fantastičnom disciplinom bez većih problema savladali moju ekipu. Želim i da im poželim sreću u daljem takmičenju.” – za sajt kluba rekao je trener ekipe i predsednik kluba Filip Avramov.

Klub želi još jednom da se zahvali firmi GTC Vulkanizer i Bojanu Mandiću, kao i ekipi TV Bečej i rukovodstvu fudbalskog kluba OFK “Bečej 1918” što nam omogućavaju da se ne smetano bavimo ovim sportom u našem gradu.