Prošlo je godinu dana od kako nas je napustio jedan od najvećih humanitaraca, veliki borac, a pre svega veliki čovek. Tog 23. septembra 2018. godine, prestalo je da kuca slabo, ali ogromno srce našeg Goše.

Gordan Ličanin je bio jedan od osnivača kluba američkog fudbala “Vidre”, a ujedno i davalac imena kluba. Od osnivanja, pa do preminuća, Gordan je bio u rukovodstvu kluba – prvo na funkciji potpredsednika, a onda je dobio i obavezu generalnog sekretara. Sve je ispunjavao sa lakoćom i osmehom, što ga je krasilo celi život. Voleo je i trudio se da klub dođe do lokalnih medija i da se spominje ime kluba. On je najzaslužniji za samu reklamu i prepoznatljivost Vidri u gradu. Imao je veliku želju da igra, ali nije mogao. Problem sa srcem ga je sprečio.

Uz veliki doprinos našem klubu, Gordan je bio veliki humanitarac. Organizovao je razne humanitarne akcije, žurke, koncerte, gde se prikupljao novac za bolesne ili socijalno ugrožene ljude. On je tvorac ideje prvog Trofeja Vojvodine odigranog u Bečeju, koji je imao humanitarni karakter.

Klub je povodom preminuća Gordana, prošle godine u decembru organizovao memorijalni turnir u fleg fudbalu, na kom je slavila ekipa “Mamuta” iz Kikinde. Ove godine se očekuje da će turnir da se pomeri mesec dana ranije i biće održan, najverovatnije u novembru. To je najmanje što klub može da uradi za jednog od svojih najboljih ljudi.

Nismo te zaboravili druže, ne možemo!