Druga liga Srbije počinje za nešto više od mesec dana, a Bečej će u ovom rangu takmičenja debitovati u Požarevcu, 11/12. aprila. Prva utakmica na domaćem terenu je predviđena za 9/10. maj protiv Indiansa iz Inđije.

Druga liga Srbije ove godine broji 6 timova, te će pored Bečeja igrati i Inđija Indians, Klek Vitezovi, Kikinda Mamuti, Požarevac Pastuvi i Beograd Gladijatori.

U prvom kolu, koje je na rasporedu 11/12. aprila, GTC Vulco Vidre će gostovati ekipi Pastuva u Požarevcu. Požarevac je dugogodišnji drugoligaš, a prošlu sezonu su završili na 4. mestu u Drugoj ligi. Ovo će biti prva utakmica ova dva tima.

Naredna utakmica je gostovanje Gladijatorima u Beogradu. Gladijatori su najmlađi tim u Srbiji, i ovo će im biti debitanska sezona. Utakmica je zakazana za 25/26. april.

U trećem kolu, Vidre igraju prvu utakmicu u Bečeju. Protivnik će biti ekipa Inđije. Inđija je ekipa sa odličnim juniorskim pogonom. Imaju 3 od 4 titule u Kadetskoj (U17) ligi Srbije, dve titule u Pionirskoj (U15) ligi, kao i pet titula u pionirskoj fleg konkurenciji. Što se seniorskog tima tiče, prošlu sezonu su završili kao poslednji u Prvoj ligi Srbije, te su ispali iz najelitnijeg ranga takmičenja u Srbiji. Inđija je u Superligi Srbije bila od 2014. godine. Najveći uspeh im je polufinale 2017. i 2018. godine, kada su ispadali od Kragujevac Wild Boars, odnosno Vukova iz Beograda. Utakmica će se igrati 9/10. maja, a to će biti i prva utakmica između ove dve ekipe.

U četvrtom kolu, dobro poznat rival – Klek Vitezovi. Utakmica se igra u Kleku, a na programu je 23/24. maja. Vitezovi su prošle godine igrali finale Druge lige Srbije, ali su bili poraženi od Banat Bullsa. Od utakmice iz 2017. godine kada su, u Trećoj ligi Srbije, Vidre poražene 30:0, putevi ova dva tima su se razišli. Klek je te sezone osvojio Treću ligu i plasirao se u viši rang, dok su Bečejci prešli u novoformirano takmičenje – Arena fudbal. Vitezovi su 2018. i 2019. godine igrali u Drugoj ligi Srbije, a oba puta su stizali do finala lige. Međusoban skor ova dva tima je na strani Kleka (2 pobede uz razliku 67:2).

Poslednje peto kolo, 6/7. juna, igra se u Bečeju. Vidre dočekuju Mamute iz Kikinde. Mamuti su prošlu sezonu završili u polufinalu Druge lige, a pre toga su učestvovali i u Prvoj ligi Srbije 2018. godine, gde su izborili opstanak, ali ipak odlučili da istupe iz lige. Vidre i Mamuti su do sada odigrali jednu prijateljsku utakmicu pred sezonu 2017. kada su Mamuti izborili viši rang takmičenja.

Kompletan raspored možete videti klikom ovde.