Nakon odluke da se suspenduje liga, doneta je nova odluka o igranju “touch” fudbala, a Vidre prvo kolo igraju u Kikindi u nedelju (11.10.) sa početkom od 16 časova.

U ovoj verziji američkog fudbala, imamo manji broj igrača na terenu (7 na 7), a obaranja su zabranjena , pa se igrač zaustavlja dodirom drugog igrača. Kontakt je sveden na minimum, a razlog tome je prevencije od virusa Covid-19 koji je zahvatio i našu državu. Samim tim, debi Bečejaca u Drugoj ligi Srbije će na formalni tekl fudbal morati da sačeka još malo. Uz promenjena pravila igre, doneta je odluka i o zabrani registrovanja igrača van teritorije Srbije, pa je samim tim i Joshua Brandon odložio svoj dolazak za narednu sezonu.

Ove sezone neće biti moguće preći u viši rang takmičenja, kao ni ispasti u niži rang, te je rukovodstvo Vidri donelo odluku (kao što je to već objavljeno na portalu mojbečej.rs) da se treninzi ne održavaju, već se igrači spremaju individualno.

Vidre će u prvom kolu, u nedelju od 16 časova, gostovati ekipi Mamuta iz Kikinde. Vidre će u ovoj sezoni biti pojačane “trojkom” iz Šapca – Ognjen Prokopić, Mladen Kojić i Lazar Lazerević, kao i igračima iz Sombora – Stefan Žužić i Nikolaj Repić. Pored njih, igraće i standardni igrač Vidri iz Vrbasa, Marko Klinec. Od “domaćih” igrača, na rosteru se nalaze: Vladimir Davidov, Filip Avramov, Predrag Matić, Branislav Markov, Nikola Prkosovački, Dejan Sabovljev, Vojislav Bjelaković, Nikola Vukas i Nikola Ugrinov. Ovaj sastav je odigrao i jednu pripremnu utakmicu u Zrenjaninu, protiv ekipe Kleka, i slavio je rezultatom 53:38, i ako je cilj svega bilo uigravanje.

“Ovo je nešto novo za sve u Srbiji i nema favorita na ovim utakmicama. U ovim utakmicama se postiže mnogo poena, kao što smo videli u utakmicama prvog kola Prve lige Srbije, i u našoj pripremnoj utakmici protiv Kleka. Poeni se postižu i presečenom loptom, pa možemo da kažemo da ni na jednoj utakmici neće biti favorita. Mi ćemo u nedelju dati sve od sebe da donesemo pobedu na debitantskoj utakmici u Drugoj ligi.” – rekao je za sajt kluba Nikola Prkosovački.

Za naredno kolo bi trebalo da budu spremna još dva “domaća” igrača – Igor Šodolović i Boško Kapriš, kao i Nemanja Svrkota iz Sombora i Mario Šapurić iz Vrbasa.

U narednim utakmicama, Vidre gostuju u Inđiji, a nakon toga dočekuju Vitezove iz Kleka. Kompletan raspored možete videti ovde.