U subotu, u okviru trećeg kola Druge lige Srbije, Vidre su savladale goste iz Kleka rezultatom 52:28 i tako izborile nastavak takmičenja.

Vidre su odigrale pre svega vrhunsku odbranu. Dosta presečenih lopti koje su donosile poene domaćinima. Što se napada tiče, u prvom poluvremenu je sve izgledalo odlično, ali se u drugom poluvremenu videlo da se Bečej već fokusirao na predstojeći wild card, što je moglo i da ga košta pobede. Kvoterbek Vladimir Davidov je bacio 4 presečene lopte u drugom poluvremenu. Srećom po Bečej, brzo se probudio i vratio dobru igru. Junak utakmice je svakako Mladen Kojić, koji je briljirao u odbrani, kao i u napadu. Vidre su takođe napravile promenu u napadu, gde je priliku dobijao “rookie” igrač, Boško Kapriš umesto Nikole Vukasa, koji se vratio u odbranu ekipe, što mu je inače i primarno mesto.

“Moram da priznam da sam očekivao ovakav ishod utakmice. Klek je igrao sa podmlađenim sastavom, koji skuplja iskustvo za naredne sezone, pa je bilo jasno i da smo bili favoriti na utakmici. Bili smo bolji konstantno na terenu i ako su u jednom momentu Vitezovi uhvatili rezultatski priključak. Čestitam mojim saigračima na borbenosti i pobedi, a takođe i prijateljima iz Kleka na jednoj fer i korektnoj borbi na terenu.” – za sajt kluba rekao je Nikola Vukas, inače u sezoni 2018. i igrač Vitezova iz Kleka.

Što se wild card utakmice tiče, Bečej će svoju utakmicu igrati na gostujućem terenu protiv drugoplasiranog iz grupe “Jug”. U toj grupi je još uvek sve otvoreno, pa će se konačan rasplet znati danas nakon odigranih utakmica. U poslednjem kolu grupe “Jug” sastaju se:

11:00   Novi Beograd “Orlovi” – Požarevac “Pastuvi”
12:00   Bor “Golden Bears”      – Beograd “Gladijatori”

Trenutna tabela grupe “Jug” izgleda:

RB Tim Utak W L Razlika
1. Beograd “Gladijatori” 2 2 0 95:58
2. Bor “Golden Bears” 2 1 1 68:67
3. Požarevac “Pastuvi” 2 1 1 66:80
4. Novi Beograd “Orlovi” 2 0 2 59:83