U nedelju, 1. novembra, GTC Vulco Vidre su pobedom protiv Pastuva iz Požarevca (52:30) obezbedili plasman u polufinale u debitantskoj sezoni u Drugoj ligi Srbije. 

Utakmica između Požarevca i Bečeja odigrana je u prijateljskoj atmosferi. Tokom cele utakmice viđena je samo jedna kazna. Ekipa Bečeja je utakmicu u napadu počela odlično. Kvoterbek Bečejaca, Davidov je u utakmicu ušao raspoložen, a uz njega i hvatačke opcije Prkosovački – Kojić – Prokopić. Već u prvom napadu, Vidre dolaze do tačdauna, ali je zatim na teren izašla odbrana, koja se ponašala kao da ne zna šta treba da radi na terenu. Nakon primljenog tačdauna, Bečej je lako uzvratio i ponovo došao do prednosti. Usledeo je pravovremeni timeout, koji su Vidre iskoristile da se popravi odbrana i to se odmah i videlo. Presečena je lopta. U odbrani su dominirali Marko Simić, Ognjen Prokopić i Nikola Prkosovački sa po jednom presečenom loptom.

“Zadovoljni smo odigranom utakmicom, ponovo smo uvideli naše greške. Bilo ih je i u napadu i u odbrani, a nadam se da ćemo to ispraviti sve do polufinalne utakmice. U ekipi je konstantno vladala pozitivna atmosfera, od početka putovanja, pa sve do same utakmice. Tu atmosferu moramo da zadržimo do sledeće nedelje. Ovako razigrani možemo da konkurišemo bilo kome u ligi. Želim da čestitam ekipi domaćina na fer i korektnoj borbi. Moram da pohvalim i Marka Klineca za možda najlepši tačdaun ove sezone.” – za sajt kluba rekao je Lazar Lazarević.

Rezultat, slobodno možemo da kažemo, ne oslikava pravo stanje na terenu. Nekoliko grešaka u drugom poluvremenu Bečeja, domaćini su iskoristili i pokušali da uhvate rezultatski priključak, ali bez uspeha. Bečej je prosto dominirao na terenu u toku cele utakmice.

Moramo da napomenemo i najlepši detalj sa utakmice, a to je kratak pas Davidova za Marka Klineca, koji je fantastično prošao pored tri igrača domaćih, a potom se bacio na pilon end zone i postigao poene za Bečej. Ostaje žal što ovaj momenat nije zabeležen kamerom.

Da nije sve tako radosno za Bečej, ostaje činjenica da se Boško Kapriš povredio na utakmici i dovedeno je pitanje njegovog nastupa u polufinalu.

Polufinalni susret, Bečej igra protiv Indiansa iz Inđije, sa kojim su se već sastali u okviru drugog kola. Utakmica je na programu u nedelju 8. novembra, sa početkom od 14:30 časova.