Utakmica polufinala trebala je da se održi u nedelju 8. novembra, sa početkom od 14:30 časova u Inđiji. Nažalost, GTC Vulco Vidre neće imati priliku da se takmiče u toj utakmici i ona će biti registrovana službenim rezultatom – 35:0 za Indianse.

Ekipa Vidri je u ovoj sezoni sastavljena od igrača iz Bečeja, Novog Bečeja, Sombora, Vrbasa i Šabca, te je još ranije doneta odluka kluba da se ne održavaju treninzi, već da se svako sprema individualno. Cilj je bio da se smanji rizik širinja COVID-19. I pored te odluke, Vidre su napravile dobar rezultat u ovoj sezoni i izborili utakmicu polufinala Druge lige.

Bečej se našao u novoj situaciji, kada su se pojavili neki simptomi COVID-19 kod jednog igrača. Odluka o individualnim treninzima je ovde donela uspeh, jer igrač nije bio u kontaktu sa ostalima iz ekipe. Ipak, kako ne bi doveli nikoga u rizik, odlučeno je da se u nedelju ne putuje na utakmicu u Inđiju.

Međutim, kako vidimo da se epidemiološka situacija u zemlji pogoršava i kako postoji šansa da se prvenstvo neće ni završiti, Vidre su odlučile da ne traže odlaganje utakmice, već da pruže šansu što bržem završavanju prvenstva.

“Ostaje velika žal što smo bez borbe završili ovo takmičenje. Verovali smo u sebe da možemo da napravimo dobar rezultat i da iznenadimo favorizovanu Inđiju, ali zdravlje svih je ispred svega. Ostaje mi da poželim sreću u finalnoj utakmici ekipi Indiansa i da se nadamo da će se sve završiti kako treba” – za sajt kluba rekao je Nikola Prkosovački.