Početkom leta 2015. godine, okupljajući se na pomoćnom terenu gradskog stadiona “Kraj Tise” u Bečeju, i igrajući bezkontaktnu verziju američkog fudbala, tzv. “fleg” fudbal, grupa momaka je odlučila da napravi korak više i oformi klub američkog fudbala u Bečeju. To se zvanično dogodilo 17.06.2015. godine, a za predsednika kluba izabran je Filip Avramov.

Najveća polemika tada je bila samo ime kluba. Bilo je predloga da se klub zove “Gusari” Bečej, “Veprovi” Bečej, “Bekrije” Bečej, ali se na kraju odlučilo za ime “Vidre”. I ako je mnogima nejasno zbog čega se izabrala jedna mala vodena životinja, naspram takvih “zvučnijih” imena, odgovor je uspeh vaterpolo kluba iz Bečeja (osvajanje Eurolige 2000. godine), koji je nosio upravo ovaj nadimak. Za boju kluba, izabrana je plava boja.

Klub američkog fudbala “Vidre” počinje sa radom tek početkom septembra iste godine. Cilj je bio da se oformi ekipa i da se prikupi dovoljno opreme kako bi Bečej mogao da se takmiči već u narednoj sezoni. Mnogi su, prepoznavši veliku želju za radom, pomogli klubu doniranjem svoje opreme ili održavanjem treninga (KAF “Pirati”, KAF “Lovci”, KAF “Grofovi”, KAF “Kraljevske krune”). Kako se bližio sam početak sezone, bilo je sve jasnije da će klub iz Bečeja nastupiti u predstojećoj sezoni.

Prvu utakmicu, KAF “Vidre” igraju u Zrenjaninu, protiv ekipe KAF “Vitezovi” iz Kleka. Utakmica je završena rezultatom 37:2 za domaće, a prve poene za klub je postigao Filip Šapurić.

Još jedna zanimljivost u vezi te utakmice je da Bečejci nisu stigli da odrade svoje dresove za utakmicu, te su debitovali u opremi KAF “Lovci” iz Vrbasa i trening-dresovima ekipe KAF “Divlji psi” iz Novog Sada.

12.08.2016. godine, klub američkog fudbala “Vidre” potpisuje sponzorski ugovor i menja svoje ime u “GTC Vianor Vidre”.

09.04.2017. godine, klub zapisuje prvu pobedu protiv ekipe “Pirata” u Zemunu – 42:3.

30.04.2017. godine, klub beleži prvu pobedu na domaćem terenu protiv ekipe “Ajkula” iz Šapca – 20:0.

Početkom 2018. godine, klub doživljava pad i odlučuje da se ne takmiči u kategoriji 11 na 11, već se priključuje novonastalom takmičenju “Arena liga 7 na 7”. Uoči priprema za ligu, 23.09., preminuo je jedan od tri osnivača kluba, Gordan Ličanin, čovek koji je dao predlog imena kluba po kom je i postao prepoznatljiv.

Nešto kasnije, Vidre dolaze do prvog pehara u vitrini kluba, jer u Arena ligi Srbije 2018. godine, osvajaju drugo mesto. U finalu lige, bolja je bila ekipa Imperatora iz Niša.

18.01.2020. godine, klub menja svoje takmičarsko ime u “GTC Vulco Vidre”

Iste godine, po prvi put nastupaju u Drugoj ligi Srbije.